Μικρός οδηγός για την ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

του Θανάση Τσακίρη
8η ΕΚΔΟΣΗ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Quick definitions (data mining)
• noun: data processing using sophisticated data search capabilities and statistical algorithms to discover patterns and correlations in large preexisting databases; a way to discover new meaning in data (Source http://www.onelook.com)

Η αναζήτηση πληροφοριών, άρθρων, ερευνών, μελετών και βιβλίων στο διαδίκτυο είναι μια ενδιαφέρουσα και, συνάμα, δυσκολούτσικη υπόθεση. Καμία, όμως, δυσκολία δεν είναι αξεπέραστη για όποιον/α αγαπά το αντικείμενο της έρευνάς του. Στην παρούσα εισήγηση θα εξετάσουμε ορισμένους τρόπους αναζήτησης ώστε να διευκολύνουμε την επιστημονική έρευνά μας. Πρέπει, όμως, να τονίσουμε ότι ενώ το διαδίκτυο είναι ένα από τα ισχυρότερα μέσα της δουλειάς μας δεν είναι το μοναδικό. Η συνέντευξη, η συζήτηση, η ποιοτική και η ποσοτική έρευνα, τα αρχεία και άλλα μέσα αποτελούν την ευρεία γκάμα μεθόδων και τεχνικών που μας βοηθούν στην ολοκλήρωση της μελέτης μας.

Πατήστε εδώ για να μελετήσετε τον Μικρό Οδηγό:ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΊΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σχολιάστε